Код товару: 224
466859 грн.
На складі
В роботі печей використовується система регульованої тяги: повітрозабірник в днище і отвір для випу..
Код товару: 1867
59100 грн. 69564 грн.
На складі
Між камерою і облицюванням прокладений шар термоізоляційної фольгованої базальтової вати. Завдяки ц..
Код товару: 1868
65500 грн. 77022 грн.
На складі
Камера печі виконана з чорної сталі і має особливу конструкцію, що дозволяє уникнути температурних ..
Код товару: 2232
77300 грн. 90990 грн.
На складі
Камера печі виконана з чорної сталі і має особливу конструкцію, що дозволяє уникнути температурних ..
Код товару: 1869
115950 грн. 136410 грн.
На складі
Камера печі виконана з чорної сталі і має особливу конструкцію, що дозволяє уникнути температурних ..

Ресторанний професійний мангал - особливий тип теплового обладнання з різними джерелами живлення. Приготування їжі на гарячому вугіллі є одним з найстаріших методів, відомих людині. Електричні, газові версії з високою продуктивністю призначені для сучасної кухні будь-якого ресторану або професійної кухні.
Особливості гриль мангалів
Метод приготування на деревному вугіллі використовується для м'яса, риби, овочів в різних країнах світу. Приготування їжі з ароматом копченостей забезпечує неймовірний смак і користується популярністю в ресторанах. Важко перерахувати страви, які готують за допомогою мангала на півдні Європи, Кавказі, Близькому Сході, Туреччині, Китаї.
На відкритому повітрі на літніх майданчиках використовуються гриль-мангал на вугіллі. Це досить просте обладнання без кришки з відкритим доступом до розпеченого палива. Продукти готують за допомогою шампурів або безпосередньо у своєму розпорядженні на вугіллі. Такі пристосування відомі для домашнього використання.
Типи гриль мангалів
В приміщенні можна використовувати тільки газові та електричні моделі:
- Газові моделі зазвичай мають дві версії по типу палива. Вони розраховані на об'ємну завантаження і забезпечені термостатичним або ручним керуванням. За допомогою термостата можна встановити точну температуру, і нагрівальний елемент під гратчастої пластиною адаптується для підтримки режиму. При ручному управлінні потрібно постійну увагу до температурного режиму і положенню продукту на решітці.
- Електрична піч-мангал в конструкцію включає камені або керамічні брикети під гратами для рівномірного обсмажування. Іноді використовується комбінація цих варіантів.
Знаменитий аромат отримують за допомогою розігрітого вугілля в спеціальній ємності. За способом смаження електричні моделі проводять з інфрачервоним випромінюванням і прямого нагріву.
Комерційні мангали мають додаткові функції для універсального застосування на кухні.
Особливе місце займають мангали на вугіллі для установки безпосередньо в залі перед відвідувачами. Конструкція для мобільності зазвичай забезпечена колесами. Обов'язковою умовою використання таких моделей в залі є потужна вентиляція.
Як вибрати гриль-мангал для ресторану?
Ресторанне обладнання вибирають за двома основними показниками:
- Продуктивність, відповідна відвідуваності закладу в години пік;
- Джерело живлення, який не викличе розбіжностей з пожежної та санітарної безпекою.
В залежності від спеціалізації підприємства можна купити універсальний або спеціалізований професійний мангал зі стаціонарною установкою або мобільний.
Параметри конструкції і форма конструкції залежить від виробника, але в основі лежить решітка, під якою розташовується джерело нагрівання. Бренди пропонують спеціальні пристрої для конкретних національних страв з м'яса і риби, кондитерських і борошняних рецептів.
- Газові решітки поставляються з природним газом або пропаном, що дозволяє шеф-кухарю адаптувати рівень та інтенсивність тепла до конкретної їжі. Але більшість моделей вимагає підключення до газової лінії.
- Електричні мангали забезпечують простоту установки і нижчу вартість, але помітно дорожче газових версій в експлуатації.
- Окремі мангал для кафе обслуговують приготування однієї страви - сендвічів, стейків, коржів, м'яса.
- Промислові вугільні мангали для внутрішнього використання розміщується прямо під витяжкою з золоуловлювачів і іскрогасником.
Лінійний або пересувний мангал для ресторану виконаний з металу, стійкий до температури і великих навантажень. Це прекрасний варіант залучити нових клієнтів.