Задать вопрос в ViberПоставити запитання у Viber

Як вибрати холодильну вітрину?

  • Як вибрати холодильну вітрину? №1

Торгівля продуктами харчування в сучасних умовах просто неможлива без такого функціонального апарату, як холодильна вітрина. Завдяки їй можлива як ефектна викладка товарів для подання, так і успішний продаж в точках самообслуговування. Розберемося з тим, на що слід звернути увагу при виборі холодильної вітрини і який саме апарат підійде конкретно вашого закладу.


Вибір по холоду

Перше, з чим варто визначитися при покупці: система охолодження. На сьогоднішній день виробники апаратів пропонують два основних типи обладнання:


з вбудованими системами;

виносної варіант системи.

У першому випадку кожен з апаратів комплектується власною системою генерації холоду і має автономний компресор і конденсатор. Другий варіант відрізняється тим, що все обладнання підключається до єдиної системи, винесеною за межі торгового приміщення.


Зразки з вбудованими охолоджуючими системами, як правило, встановлюються в точках, площа яких не перевищує 400 квадратів. Переваги таких апаратів:


доступність вартості;

простота монтажу.

Серед недоліків пристроїв:


Велика гучність;

відсутність систем відведення тепла за межі торгового приміщення, що тягне за собою потребу в додатковому кондиціонуванні повітря для підтримки комфортної температури.

Апарати з виносної системою мають наступні переваги:


скидання тепла за межі приміщення;

відсутність шуму в торговому залі;

великі габаритні розміри, що дозволяє збільшити викладку товарів;

підвищена працездатність компресора;

простота експлуатації і обслуговування техніки;

енергоефективність техніки.

За спостереженнями фахівців дані апарати доцільні для установки в магазинах загальною площею понад 400 квадратних метрів.


Вибір температури

Підбір пристрою по температурному режиму є наступному кроком на шляху до покупки техніки. На сьогоднішній день серед пропозицій виробників холодильних вітрин наступні варіанти:


Середньотемпературні апарати, температура в яких коливається в межах від +1 до +7 градусів. Дані пристрої відмінно підійдуть для зберігання ковбас, молочних продуктів, сирів і салатів;

Низькотемпературні з температурою в камері від 0 до -6 градусів. У таких вітринах короткочасно можна зберігати і демонструвати продукти глибокої заморозки.

Універсальні вітрини - варіанти з температурою від -6 до +6 градусів. У такому вигляді техніки зручно зберігати продукти, що вимагають спеціальних умов.

Окремо можна виділити кондитерські вітрини, температура в яких варіюється від +1 до +7 градусів. Характеристикою апаратів даного типу є більш висока викладка і додаткові полиці.


Тип охолодження

В сучасних умовах користувачам пропонується вибір між статичним і динамічним режимом охолодження.


Перший варіант передбачає подачу холоду в одному напрямку з природним розподілом його за обсягом камери. Динамічний варіант має на увазі наявність вентилятора, завдяки якому нагнітається і розганяється за обсягом камери охолоджене повітря. Фахівці відзначають, що динамічний варіант установки є більш прогресивним.


Розташування

Для комплектації власної торгової точки є можливість вибору між горизонтальними вітринами, вертикальними варіантами і бонетами. Вибір конкретного зразка техніки залежить виключно від потреб магазину та типу товару, який передбачається охолоджувати і демонструвати відвідувачам.

0
550

Модули для Opencart 2, Опенкарт 3